Er gebeurt een boel bij BOEL Bazaar. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om er zeker van te zijn dat je niks mist!
Lees ons privacybeleid.
OPENINGSTIJDEN: MA GESLOTEN | DI T/M ZA 10H – 18H | ZO 12H – 17H
Contact 06 515 234 05
VOLG ONS
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop gerecycled terrarium maken

6 november 2019 @ 10:00 - 11:30

€10
workshop terrarium maken boel bazaar den bosch

Maak je eigen mini-tuintje in een gerecyclede pot! Op woensdag 6 november organiseren we in samenwerking met The Green Bar een workshop gerecycled terrarium maken bij BOEL.

Bij een terrarium denk je snel aan een soort aquarium voor een leguaan of zo. Dat dat ook echt heel anders kan, laten wij je graag zien. Eigenlijk is een terrarium een mini-tuintje. En dat tuintje kan er wat ons betreft telkens anders uitzien. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit het maken van een nat- of droog terrarium.

Wij vinden deze tuintjes het mooist uitkomen in glas. In dit geval gerecylede potten van o.a. Nutella. Dan kun je ook mooi de verschillende laagjes steentjes en grond mooi zien. De workshop terrarium maken duurt ongeveer 1,5 uur en wordt bij ons op het Hinthamereinde gegeven.

Onder het genot van een lekker theetje of koffietje laten we een aantal voorbeelden zien en vertellen we je van alles over afwatering, grondsoorten & voeding, zodat het je mini-tuin aan niets zal ontbreken. Daarna ga je op zoek naar de perfecte glas/plantcombinatie voor jou. Je kiest een mooi glas en dan komt het leukste: planten selecteren!

Bij een nat terrarium kies je planten die van een vochtig klimaat houden, zoals Varens, Fittonia’s, Hypoestes, mossen, Tillandsia’s en Asperagus etc. Hou je meer van cactussen en vetplanten? Dan ga je voor een droge variant.

TIP: Omdat je met aarde & zand werkt is het aan te raden niet je beste kleding aan te trekken.

Deelname: 10 euro p.p.
Wat zit er bij de prijs in:
* Een lekker kopje thee of koffie
* Glaswerk naar keuze
* Plantjes naar keuze
* Overige materialen zoals grond en steentjes
* Gebruik van alle hulpmiddelen

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met boeken! 

BOEK NU!