Er gebeurt een boel bij BOEL Bazaar. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om er zeker van te zijn dat je niks mist!
Lees ons privacybeleid.
OPENINGSTIJDEN: MA GESLOTEN | DI T/M ZA 10H – 18H | ZO 12H – 17H
Contact 06 515 234 05
VOLG ONS
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Schrijverscollectief Kermis in de Hel presenteert: een middag vol verhalen en gedichten

januari 26 @ 14:00 - 16:00

Gratis
literaire middag boel bazaar
Zondagmiddag 26 januari van 14:00 tot 16:00 uur presenteert schrijverscollectief Kermis in de Hel een middag vol verhalen en gedichten bij BOEL. Kermis in de Hel is een nieuw literair initiatief van de Bossche schrijvers Bettine Uhe, Rob Dekkers en Ineke van Engelen.
 
Tijdens deze middag dragen ze voor uit eigen werk. John Kleene luistert het geheel op met pianomuziek. Kom luisteren en genieten! De toegang is gratis.
 
Over Kermis in de Hel
KidH een netwerk van schrijvers die elkaars werk lezen, beoordelen en ondersteunen bij publicatie en promotie. Het schrijversnetwerk KidH is ontstaan uit een groep schrijvers die actief betrokken zijn bij de Schrijfwerkplaats van Den Bosch. Ze onderzoeken de ruimte tussen de lezer, de kijker en de schrijver/maker. Ze inspireren en stimuleren elkaar, geven commentaar op elkaar in woord en beeld. En ze willen een platform zijn in het culturele netwerk van de stad. De naam van het collectief is geïnspireerd op Jeroen Bosch en de oude Brabantse uitdrukking ‘Als ze zon schijnt terwijl het regent is het kermis in de hel’. Het is een mooie beeldspraak voor de activiteiten van het schrijverscollectief; in het schemergebied tussen het eenzame schrijven op een zolderkamertje en het publiceren van je werk wisselen momenten van vertwijfeling en van glorie elkaar af.
 
Over de schrijvers:
Bettine Uhe
Bettine kwam als Duitse jonge vrouw meer dan vijftig jaar geleden naar Nederland. De naoorlogse tijd had in Duitsland en Nederland een totaal ander gezicht. Ze gaf les aan de Hogeschool, niet toevallig in de theorie van de sociale arbeid en schildert en schrijft met passie na haar pensionering. Beschouwende essays rond het thema van de emigratie, cultuur- en taalachterstand, half autobiografisch proza over de verwevenheid van geschiedenis en levensgeschiedenis en reisverhalen. Voor haar is het schrijven een manier om zichzelf en haar kijk op de wereld te onderzoeken. Daarbij is het gebruik van een andere dan je moeders taal een avontuurlijke vorm van vrijheid.
 
Rob Dekkers
Rob Dekkers is journalist en filmmaker. Hij heeft veel geschreven voor dagbladen en voor het web over allerlei zaken. Zijn belangstelling voor media en communicatie leverden het boek Op Safari in de Online Jungle op. Daarin verkent Rob de invloed van nieuwe media op onze samenleving.
Sinds een aantal jaar schrijft Rob ook korte en lange verhalen, columns en gedichten. Zijn verhalen gaan over bijzondere ontmoetingen, vreemde gebeurtenissen en vormen een mengeling van waargebeurde en onwaarschijnlijke avonturen. Ook in zijn columns speelt Rob graag met de grens tussen werkelijkheid en fictie. Zijn columns zijn kritisch maar mild van toon en hij neemt daarin graag andere mensen de maat, zonder zichzelf te sparen.
 
Ineke van Engelen
De brede belangstelling van Ineke van Engelen leiden tot een vertakt en meanderend cv: Van de jeugdhulpverlening via een studie Russisch (niet afgemaakt) naar een eigen bedrijf EngelenBestaan. Eerst was het maken van websites ‘core-business‘, later werd het accent verlegd naar voorlichting en workshops over internet en nieuwe media. Tussendoor steeds lonkend naar een actief artistieker en creatiever bestaan. Momenteel is Ineke vooral beeldend en schrijvend actief, maar ze blijft geïnteresseerd in projecten buiten haar horizon.
 
 

Locatie

BOEL bazaar
Hinthamereinde 6
's-Hertogenbosch,5211 PNNederland
+ Google Maps
Telefoon:
0617340887
Website:
https://www.boel.nl