BOEL bazaar nieuws
Tussendoornieuws, omdat er nu eenmaal een boel gebeurt bij BOEL!
BOULGONDISCH boel bazaar

BOELGONDISCH - CULINAIR FESTIJN VOOR MINIMA

Onder het motto ‘Everyone can eat all, zelfs met een krappe beurs en een voedselbeperking!’ zijn we gestart met een crowdfunding voor BOELGONDISCH: een culinair festijn voor minima, met of zonder voedselintoleranties. BOELGONDISCH is een ludiek alternatief voor Bourgondisch Den Bosch, een prachtig food event in onze stad. Jammer genoeg kan niet iedereen zich een avondje culinair genieten veroorloven. Veel gezinnen in ’s-Hertogenbosch leven namelijk op of onder de armoedegrens en voor hen organiseren we BOELGONDISCH: een culinair festijn voor minima van 13 t/m 15 september bij BOEL.

Voedselintoleranties

Het idee voor BOELGONDISCH komt uit de koker van Sylvana De Backer- Leuwol, die van woensdag tot en met zaterdag de keuken bestiert bij BOEL. Onder de naam Sylsoulfood adviseert en kookt ze voor mensen met een voedselbeperking. Of je nu intolerant bent voor gluten, lactose, tarwe of suiker, Sylvana laat je weer genieten van lekker eten. Ze kijkt vooral naar jouw smaakbeleving en stemt haar gerechten daarop af. Omdat er ongetwijfeld ook minima zijn met een voedselbeperking bereidt ze tijdens BOELGONDISCH een eerlijk en heerlijk buffet, dat voor ieder wat wils biedt. Vandaar ‘Everyone can eat all’, een afgeleide van ‘All you can eat’. Verwacht geen Haute Cuisine, maar heerlijke en toegankelijke gerechten voor jong en oud. Chef Soraya van Zonder Zonde, die elke zondag kookt bij BOEL, is gespecialiseerd in zoetigheden en neemt dan ook het dessert voor haar rekening. En chef KAAT van Appelblauwzeegroen, die elke dinsdag vega(n) en biologisch kookt bij BOEL en daarnaast docent is op het Pierson College, helpt vooral mee met de crowdfunding. Want die is nodig voor BOELGONDISCH.

Crowdfunding

Om BOELGONDISCH te kunnen realiseren zijn namelijk geld en goederen nodig. BOEL faciliteert het evenement, maar is nog niet kapitaalkrachtig genoeg om alles te bekostigen. We zijn een sociale onderneming en geen stichting. Wij betalen de huur door betaalbare shop-, atelier en exporuimtes te verhuren aan creatief ondernemers. We krijgen geen subsidie en moeten dus onze eigen broek ophouden. Voor het sociale project BOELGONDISCH doen we daarom een beroep op de sympathie van onze stadsgenoten. Het liefst bieden we 20 kansarme ouders/verzorgers en kinderen per keer een culinaire belevenis op 13, 14 én 15 september van 14.00 tot 16.00 uur. We gaan niet officieel crowdfunden, maar vragen onze gasten bijvoorbeeld om iets meer te betalen voor hun lunch bij Kaat, Syl en Soraya. Ook zetten we een potje neer voor vrijblijvende donaties en je kan een bedrag pinnen voor het goede doel. Of online doneren via Event Bright. Verder zijn donaties in de vorm van goederen, zoals verse groenten, fruit, brood, vlees en andere ingrediënten van leveranciers in de stad van harte welkom. Te gek als we tenminste 60 kansarmen kunnen laten genieten tijdens BOELGONDISCH!”

Samenwerking met Quiet Den Bosch

Voor BOELGONDISCH werken we samen Quiet Community Den Bosch, die zich inzet voor mensen in armoedesituaties. Quiet heeft drie speerpunten: vertellen (o.a. via de ‘armoedeglossy’ Quiet 500), verzachten (o.a. door een gevarieerd scala aan diensten, producten en ‘verwennerijen’ aan te bieden via een digitaal platform en ondersteuning te bieden aan initiatieven & ideeën om de armoede-effecten voor kinderen te verzachten) & versterken (o.a. door initiatieven gericht op zelfredzaamheid te stimuleren). We stonden allebei aan de wieg van de Bossche Kleding- en Speelgoedbank en kennen de problematiek dus als geen ander. Net als Quiet Den Bosch maakt de Kledingbank deel uit van het Netwerk tegen Armoede, een samenwerkingsverband van initiatieven en instellingen die zich bezighouden met armoedebestrijding. De vrijwilligers van Quiet Den Bosch helpen ons met de uitnodigingen en aanmeldingen voor BOELGONDISCH. Zij staan immers in nauw contact met minima in de stad. Wij richten ons op de organisatie en crowdfunding. Hopelijk zamelen we de komende maand genoeg geld en goederen in voor een fantastisch buffet, maar bijvoorbeeld ook voor een optreden en kinderanimatie. Dat zou geweldig zijn!

Doneren - in de vorm van geld en goederen - kan de gehele maand augustus bij BOEL op het Hinthamereinde 6 - 8 in 's-Hertogenbosch. Of doneer online via Event Bright. Hoe dan ook: een BOEL dank voor je bijdrage aan BOELGONDISCH! ♥

Meer weten over BOELGONDISCH? Mail naar info@boel.nl of bel Lonneke: 06-17340887 (dagelijks tussen 10h en 18h).

NB! Uit respect voor de privacy van de genodigden is er een besloten event voor BOELGONDISCH. We hopen op je begrip...
BOEL bazaar
KILO SALE BOEL BAZAAR
BENEFIET KILO SALE BOEL BAZAAR

SCOOR TWEEDEHANDS MERKKLEDING PER KG VOOR HET GOEDE DOEL!

Zet je schrap voor de BENEFIET KILO SALE van BIEN op zaterdag 3 en zondag 4 augustus bij BOEL. Voor slechts 10 euro per kilo koop je de mooiste zomerrestanten (tweedehands merkkleding voor dames). En het fijne is: je steunt gelijk een goed doel!

De opbrengst van de KILO SALE komt namelijk grotendeels ten goede van Because We Carry en Changing Stories.


Dus wil je nog bijzondere tweedehands zomerparels scoren én twee goede doelen steunen, zorg dan dat je zaterdag 3 augustus om 10h op de stoep staat. De KILO SALE duurt zolang de voorraad strekt, maar uiterlijk tot zondag 4 augustus om 17h.
JAZZ SUMMER SESSION BOEL BAZAAR
BOEL FB EVENT COVER (9)
Wegens succes organiseren we op zondag 4 augustus de tweede editie van de BOEL JAZZ summer sessions! Neem je instrument mee en kom jammen. Of zingen. Of luisteren. De toegang is gratis.

GEZOCHT: blazers! Want die misten we tijdens de eerste editie.

Boulevard Den Bosch kunst bij BOEl bazaar
BOEL bazaar art

KUNST KIJKEN MET KOFFIE/THEE VOOR € 1,00

Ben je al bekend met de kunstwissel van BOEL? Elke maand bieden we 4 lokale kunstenaars / fotografen de mogelijkheid om hun werk te exposeren. In juli en augustius (2 maanden i.v.m. de zomervakantie) zijn dat Shirley Welten (analoge fotografie), JAJAFrank (illustraties & glaskunst), Thea Pigmans (kleurrijke schilderijen) en Marjo Fotograaf in Den Bosch (o.a. love shoots, natuur,- straat- en architectuurfotografie).

Hun creaties zijn dagelijks te bewonderen bij BOEL: di t/m za van 10h - 18h en zo van 12h - 17h.

Tijdens Theaterfestival Boulevard betaal je voor onze lekkere biologische koffie en thee slechts € 1,00. Geniet ervan, terwijl je kunst kijkt bij BOELEV'ART!

Lees meer over de kunstwissel van BOEL...
Add a heading (20)
BOEL bazaar spelletjes met bordspellen elke zondag

EEN BOEL OLDSKOOL SPELLEN

Elke nostalgist, die graag nog een potje Ganzenbord, Pim Pam Pet of Scrabble speelt, kan zich iedere zondag van 12h tot 17h uitleven bij BOEL. Wij hebben de spelletjes, zorg jij voor medespelers?
Tot gauw bij BOEL bazaar!
ma - gesloten | di t/m za 10h - 18h | zo 12h - 17h
Volg ons ook op:
facebook instagram linkedin website email 
MailPoet