BOEL bazaar weekly
De WEEKLY die je niet wilt missen, omdat er nu eenmaal een boel gebeurt bij BOEL!
BOULGONDISCH boel bazaar

BOELGONDISCH IN HET NIEUWS

Deze week zijn we gestart met de inzameling voor BOELGONDISCH, een culinair festijn voor minima van 13 t/m 15 september bij BOEL. En dat is niet onopgemerkt gebleven! Dagelijks stoppen bezoekers een bijdrage in ons spaarpotje of ze doneren via Event Brite. Ook de lokale media, zoals Brabants Dagblad, Indebuurt Den Bosch en DTV Den Bosch hebben er de nodige aandacht aan besteed. Fantastisch!

Ludiek alternatief zonder allergenen

BOELGONDISCH is een ludiek alternatief voor Bourgondisch Den Bosch, een prachtig food event in onze stad. Jammer genoeg kan zich niet iedereen een avondje culinair genieten veroorloven. Veel Bossche gezinnen leven namelijk op of onder de armoedegrens en voor hen organiseren we BOELGONDISCH: een culinair festijn voor minima Het idee komt uit de koker van Sylvana De Backer- Leuwol, die van woensdag tot en met zaterdag de keuken bestiert bij BOEL. Onder de naam Sylsoulfood adviseert en kookt ze voor mensen met een voedselbeperking. Of je nu intolerant bent voor gluten, lactose, tarwe of suiker, Sylvana laat je weer genieten van lekker eten. Omdat er ongetwijfeld ook minima zijn met een voedselbeperking bereidt ze tijdens BOELGONDISCH een (h)eerlijk buffet, dat vrij is van allergenen. Vandaar ‘Everyone can eat all’, een afgeleide van ‘All you can eat’. Soraya van Zonder Zonde, die elke zondag vega(n) kookt bij BOEL, is gespecialiseerd in zoetigheden en neemt dan ook het dessert voor haar rekening. En ook KAAT van Appelblauwzeegroen, die elke dinsdag vega(n) en biologisch kookt bij BOEL, draagt haar steentje bij.Niet zo Quiet...

Voor BOELGONDISCH werken we samen Quiet Community Den Bosch. Met het evenement willen we namelijk ook aandacht vragen voor de armoedeproblematiek in Den Bosch. De vrijwilligers van Quiet Den Bosch helpen ons met de uitnodigingen en aanmeldingen voor BOELGONDISCH. Zij staan immers in nauw contact met minima in de stad. Wij richten ons op de organisatie en inzameling, want als start-up kunnen we niet alles zelf bekostigen. Hopelijk zamelen we de komende maand genoeg geld en goederen in voor een geweldige culinaire beleving voor minima. Dat zou geweldig zijn!

Doneren - in de vorm van geld en goederen (zoals verse groenten, fruit, vlees, vis etc.) - kan de gehele maand augustus bij BOEL op het Hinthamereinde 6 - 8 in 's-Hertogenbosch. Of doneer online via Event Brite. Ook zoeken we helpende handen in de bediening / afwas en vrijwilligers voor kinderanimatie (bijv. schminken) en de muzikale omlijsting. Hoe dan ook: een BOEL dank voor je bijdrage aan BOELGONDISCH! ♥

Meer weten over BOELGONDISCH? Mail naar info@boel.nl of bel Lonneke: 06-17340887 (dagelijks tussen 10h en 17h).

27
BOEL BAZAAR JAZZ SUMMER SESSIONS

TWEEDE EDITIE BOEL JAZZ SUMMERS SESSIONS GROOT SUCCES

Op zondag 4 augustus jl. vond de tweede editie van de BOEL JAZZ summer sessions plaats en dat was wederom een feest! Met maar liefst 4 bassisten, 3 saxofonisten, 1 violiste, 2 zangeressen, 2 pianisten, 1 drummer en een enthousiast publiek. Bekijk de video op Facebook voor een impressie.

De volgende BOEL JAZZ summer session kondigen we binnenkort aan. So stay tuned!
BOEL bazaar
Beauson Boel bazaar

BOELEV'ART PRESENTEERT: BEAUSON


Markus Roemer en Roland Sauer zijn Beauson.

Komt allen en detecteert wat er gebeurt als twee notoir creatieve mensen zonder veel woorden, weinig regels en vooral: geen vast plan bijna electronische ambient maken. Improvisatie, impuls, instinct. Een tonale samenloop van omstandigheden.

Markus (o.a. zoemer) en Roland (o.a. nicole) zijn creatieve veeldoeners en hebben beiden schijnbaar een rijk (muzikaal) verleden achter de rug en voor de boeg.

Uiteindelijk bestaat toeval niet.

Wanneer: zaterdag 10 augustus van 14.30h tot 16.30h
Toegang: gratis

Dit optreden word je aangeboden in het kader van BOELEV'ART: gratis kunst consumeren bij BOEL t/m 10 augustus. Bezoek ook de exposities van Shirley Welten (analoge fotografie), Thea Pigmans (kleurrijke schilderen), Marjo van Balen (straat-, natuur- en architectuurfotografie) en JaJa Frank (illustraties & glaskunst). Met een lekkere kop biologische koffie of thee voor 1 euro.
BOEL bazaar gesloten feest eenmalig

ZONDAG 11 AUGUSTUS GESLOTEN WEGENS FEEST

Wegens feestelijke omstandigheden zijn we zondag 11 augustus gesloten. Dit doen we niet snel, maaar in dit geval wel. Monique en Kassanova Nick vieren namelijk samen hun verjaardagen en daar zijn de meesten van ons voor uitgenodigd. Sinds de officiële opening vieren we dit graag een BOEL, ofwel groots!

Bij voorbaat dank voor je begrip ♥

Dinsdag 13 augustus zijn we er weer bij BOEL. Geniet van je weekend!
Tot gauw bij BOEL bazaar!
ma - gesloten | di t/m za 10h - 18h | zo 12h - 17h
Volg ons ook op:
facebook instagram linkedin website email 
MailPoet